Італійський родич знаменитого французького Рокфору – сир Горнонзола. Їх об’єднує не тільки приблизно рівний вік, адже вони вважаються найстаршими сирами з пліснявою, але й романтичні легенди їх появи на світ!⠀Горгонзола виготовляється з коров’ячого молока, смак у сиру пряно-гострий, що переходить в маслянисто-кремовий відтінок. Кремова, м’яка текстура солом’яно-білого кольору із зеленувато-блакитними прожилками плісняви.
Ми радимо скуштувати Горгонзолу в незвичному салаті, який точно смакуватиме усім гурманам!
ЛІТНІЙ САЛАТ ІЗ ГОРГОНЗОЛОЮ ТА ПОЛУНИЦЕЮ
Інгредієнти для 2 порцій:
- бебі шпинат – 100 г;
- сир Горгонзола Балларіні 48%, ТМ Занетті – 100 г;
- полуниця – 150 г;
- авокадо – 1 шт;
- горіх мигдальний – 20 г;
- цибуля червона – 20 г.
Інгредієнти для Макової заправки:
- оливкова олія – 60 г;
- червоний виноградний оцет – 20 г;
- мед – 30 г;
- мак – 2 г;
- мелена гірчиця –1г;
- сіль – 2 г;
- суміш перців мелених – 1 г.
Всі інгредієнти змішати в банці, закрити кришкою та збовтати.⠀
Приготування:⠀бебі шпинат, полуницю, авокадо та цибулю кримську заправити маковою заправкою, зверху викласти Горгонзолу та горіхи!⠀Такий рецепт точно б посмакував італійцям! Дивуйте рідних смакотою та кажіть світу Cheese!