Для любителів пряних та пікантних поєднань ми приготували свою версію тальятелле. На випадок, коли набридають одноманітні інгредієнти, і хочеться розбурхати свої смакові рецептори новизною.
Родзиночкою рецепту став сирний соус з німецького блакитного сиру — Бергадер Еделпілц. Впевнені, що приготувавши один раз, ви почнете експериментувати з такими універсальними заправками. Бо сирні соуси прекрасні тим, що поєднуються із багатьма стравами, і кожну доповнюють особливим відтінком. Почнемо!
ІНГРЕДІЄНТИ
на 2-3 персони
- фенхель …………………………………………………………………………… 1 головка
- червоний перець ……………………………………………………………. 1 шт
- тальятелле ……………………………………………………………………… 400 г
- лимон ……………………………………………………………………………… 1 шт
- сир з блакитною пліснявою Бергадер Еделпілц ……………… 200 г
- волоський горіх ……………………………………………………………… 30 г
- вершкове масло ……………………………………………………………… 2 ст. л.
- вершки …………………………………………………………………………… 3 ст. л.
- сіль, перець ……………………………………………………………………. за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин
-
Почнемо приготування з овочей. Спочатку необхідно промити фенхель, обрізати від зелених стебел та нарізати смужками. Перець промити, розрізати навпіл і очистити серединку від зайвого. Кожну з половинок поділити навпіл, і нарізати смужками.
-
Довести до кипіння у великій каструлі близько 200 мл підсоленої води. Відправити в окріп фенхель і варити протягом хвилини. Туди ж додати смужки перцю і продовжувати готувати ще півтори хвилини. Залиште близько половину склянки овочевого бульйону, а решту злийте. Готові овочі висипте в друшляк, обережно промийте холодною водою і процідіть.
-
У великій каструлі закип’ятіть воду, посоліть та насипте тальятелле. Найкраще їх готувати до стану аль-денте.
-
Тепер починається найароматніша частина процессу. Візьміть лимон, добре промийте у гарячій воді та насухо протріть. Зніміть шкірку та наріжте її тоненькими смужками.
-
Готуємо сирний соус. Для цього у каструльці з товстим дном треба розтопити вершкове масло, додати відварені овочі та нарізаний кубиками Бергадер Еделпілц. Туди ж висипати подрібнені волоські горіхи та залити овочевим бульйоном. Обережно перемішуємо лопаткою та даємо сиру розтанути на маленькому вогні. На довершення додати вершки і лимонну цедру, приправити перцем і сіллю за смаком.
-
Залийте тальятелле пахучою суміщщю та добре перемішайте. Прикрасити готову страву можна шматочками сиру Бергадер Еделпілц, волоськими горіхами та зеленню
ПОРАДА: Замість тальятелле можна взяти яловичу вирізку, нарізати соломкою, пасерувати в суміші вершкового масла і олії, а потім змішати з сирним соусом. Подавати таку смакоту можна з картопляним пюре.
У РЕЦЕПТІ ВИКОРИСТОВУВАЛИ:

Сир Бергадер Еделпілц 50%, ТМ Бергадер, 100г
М’який сир із блакитною пліснявою.
Молоко: коров’яче пастеризоване.
Скоринка: поверхня сиру сіруватого кольору з темно-зеленим відтінком.
Текстура сирного тіста: крихка, пухка, злегка волога, біло-жовтого кольору.
Аромат: пікантний, насичений, дещо гострий.
Смак: інтенсивно-солоний, досить пряний, завдяки пліснявим культурам.