Сир, знайомий кожному з дитинства, – Гауда!
Перша згадка про це сир датується 1184 роком. Всупереч поширеній помилці, сир отримав свою назву від голландського міста Гауда не тому, що там його вперше почали робити, а тому що у провінції Голландія місто Гауда отримало право на організацію ринку для фермерів, на якому вони могли б продавати свій сир, який працює досі!
Гауда – напівтвердий сир із коров’ячого молока з ніжним вершковим смаком.
Тому ми приготували такий же ніжний та легкий рецепт!
СИРНІ ПАЛИЧКИ ІЗ СИРУ ГАУДА⠀
Інгредієнти:
- сир Гауда – 800 г;
- яйця – 4 шт;
- молоко – 4 столові ложки;
- борошно – 200 г;
- кукурудзяні пластівці – 150 г;
- олія – 600 мл.
Приготування:⠀
1. Яйця та молоко змішуємо разом до однорідної маси.
2. В різних ємкостях готуємо борошно та кукурудзяні пластівці
3. Сир нарізаємо шматочками шириною 1-1,5 см. Кожен занурюємо спочатку в борошно, потім у рідину із яєць та молока, вкінці у кукурудзяні пластівці.
4. У попередньо розігріту глибоку сковороду чи фритюр із олією занурюємо сирні палички (у невеликій кількості). Смажимо до золотистого кольору з усіх сторін.
5. Виймаємо палички на паперові рушнички, щоб забрати зайву олію.
Легка та чудова закуска до холодних напоїв, вина чи пива. Влаштовуйте смачні посиденьки вдома із гостями і нехай все буде cheese як смачно!