Ми підготували для вас дещо літнє і дуууже особливе, бо впевнені, що такого ви точно не куштували!
Спершу знайомимось із героєм прем’єри – сир Пекоріно Романо.⠀Один із найстаріших сирів Італії, котрий досі виготовляється за оригінальним рецептом виключно з молока овець, вирощених на рівнинах Лації і Сардинії. Основна маса сиру виготовляється на острові, особливо в Гаво.⠀
МОРОЗИВО ІЗ СИРУ ПЕКОРІНО РОМАНО ⠀
Інгредієнти:
- сир Пекоріно Романо 36%, ТМ Занетті – 110 г;
- вершки 40% – 500 мл;
- цукор – 110 г.
Приготування:⠀
1. У ємкості на повільному вогні, постійно помішуючи, доводимо вершки з цукром до кипіння, але не кип’ятимо.
2. Як тільки вершки почнуть закипати, знімаємо з вогню, додаємо натертий сир і продовжуємо розмішувати до тих пір, поки сир не розплавиться. Охолоджуємо до кімнатної температури.
3. Залишаємо на ніч в холодильнику. До ранку суміш загусне достатньо для подальшого заморожування.
4. Перекладаємо в щільно закритий контейнер для морозильної камери, ретельно перемішуємо, вирівнюємо і вкриваємо поверхню морозива пергаментним папером чи харчовою плівкою. Закриваємо кришкою і заморожуємо не менше 6-ти годин.⠀Подавайте морозиво кульками та декоруйте свіжими ягодами або фруктами, шоколадом чи тим, що смакує вам найбільше
В рецепті використовували:
-
Сир Пекоріно Романо 36%, ТМ Занетті, 250г340.80 грн