Опис
Моцарт (Mozart) — класичний напівтвердий сир родом з Австрії від локальної торгової марки Schardinger, який виготовляють з пастеризованого коров’ячого молока.
Як виготовляється сир Моцарт?
Елітний сирний делікатес виробляють за старовинною локальною технологією з використанням цільного пастеризованого коров’ячого молока. Що цікаво, саме особливий хімічний склад коров’ячого молока з альпійських лугів Зальцбурга й стає причиною настільки насиченого та впізнаваного смакового профілю сиру Моцарт!
Потім готові сирні голівки дозрівають близько 8 тижнів на спеціальних соснових дошках, після чого надходять в масовий продаж.
Особливості смаку й запаху
Представлений сирний делікатес має витончений смаковий профіль, який поступово розкривається в процесі довгого дозрівання.
Впізнати цей сирний делікатес можна за фірмовою обгорткою, на якій зображений всесвітньо відомий австрійський композитор. Під парафіновою обгорткою знаходиться гладка й тонка скоринка.
Аромат сиру Моцарт нагадує запах топленого молока з ледь вловними карамельними нотками. Смак солодкий, пряний і досить маслянистий, чимось нагадує специфічну біологічну рідину — молозиво.
Текстура самого сирного тіста досить еластична й пружна, злегка блискуча через високий процентний вміст природних жирів у коров’ячому молоці.
З якими продуктами поєднується сир Моцарт?
Сирний делікатес Mozart дозволено вживати людям з особливими потребами в дієті, оскільки він не містить молочного цукру (лактози).
Цей сир можна використовувати як основний компонент для вишуканої сирної тарілки або доповнити ним класичні гарячі закуски, основні страви, наприклад, м’ясну запіканку або густий крем-суп.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.