Опис
Хард Чіз – твердий сир італійської торгової марки Zanetti, який виготовляють виключно з коров’ячого молока.
Як виробляється сир Хард Чіз?
Для виробництва такого сиру використовують частково знежирене незбиране коров’яче молоко, яке виливають в спеціальні мідні контейнери і поступово нагрівають до 55⁰С. В процесі нагрівання додають спеціальну сироватку і сичужний фермент, а потім отриману сирну масу залишають настоюватися.
Далі отриманий сирний делікатес поміщають в соляний розчин, регулярно перевертаючи, і потім відправляють дозрівати в спеціальні кімнати з дерев’яними полицями протягом 6-36 місяців, після чого його реалізують як ваговий товар.
Особливості смаку і запаху
Твердий сир має насичений, міцний і концентрований смак, який зберігається тривалий час через внутрішню низькій вологості.
Згодом на поверхні сиру з’являються білі кристали (лактат кальцій). Вони мають різкий солонуватий смак і вважаються ознакою добре дозрілого сиру. Чим довше витримують Hard Cheese, тим більше у нього розвивається солонуватий смак і характерний солодкий молочний аромат.
Текстура самого сирного тесту тверда і розсипчаста, а відтінок стають більш темним в процесі тривалого дозрівання.
З якими продуктами поєднується Hard Cheese?
Сир Хард Чіз використовують як самостійний продукт або як основний інгредієнт для приготування вишуканих супів, запіканок, салатів і пікантних соусів.
Великим попитом цей твердий коров’ячий сирний делікатес родом з Італії користується не тільки в домашній кулінарії, але і в межах HoReCa на професійній кухні.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.