Опис
М’який сир із блакитною пліснявою.
Молоко: коров’яче пастеризоване.
Скоринка: поверхня сиру сіруватого кольору з темно-зеленим відтінком.
Текстура сирного тіста: крихка, пухка, злегка волога, біло-жовтого кольору.
Аромат: пікантний, насичений, дещо гострий.
Смак: інтенсивно-солоний, досить пряний, завдяки пліснявим культурам.
Поєднання з сиром Еделпілц
- Солодкі джеми та мед.
- Сухофрукти.
- Карамелізовані горіхи.
- Хліб: темний, бісквіт.
- Фрукти: інжир, червоний виноград, груша тощо.
- Овочі: картопля, в’ялені томати.
- Шоколад: чорний.
- Алкоголь: класичне поєднання з сухими винами (Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris), солодкими мускатними, червоними винами з низьким вмістом кислоти (Trollinger або Dornfelder).
Рецепти з сиром Еделпілц
BERGADER EDELPILZ: Що приготувати з сиром з блакитною пліснявою. >>
Курячі скибочки в сирному соусі з грибами і цибулею-порей. >>
Тальятелле з овочами та вершково-цитрусовим соусом з блакитного сиру. >>
Шашлик зі свинини, ананасу та пікантного блакитного сиру. >>
Відгуки
Відгуків немає, поки що.