Пропонуємо приготувати дуже ситну закуску, з досить нетиповим набором інгредієнтів.
Смажене м’ясо поєднується з солодкістю ананасу та солоністю сиру — тріо для справжніх цінителів. Та що говорити, краще спробувати!
ІНГРЕДІЄНТИ
на 10-15 порцій
- вирізка свинини …………………………………………………………300 г
- гостра гірчиця …………………………………………………………… 2 ч.л.
- свіжий чебрець ………………………………………………………… 2 гілочки
- вершкове масло …………………………………………………………1 ст.л.
- олія …………………………………………………………………………… 1 ст. л.
- консервовані ананаси ……………………………………………… 1 банка
- сир з блакитною пліснявою Бергадер Еделпілц ……….. 150 г
- мед …………………………………………………………………………… 1 ч.л.
- червоний перець чилі ……………………………………………… 1 шт
- сіль, перець ……………………………………………………………… за смаком
- шпажки …………………………………………………………………… 10-20 шт.
ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин
-
Найперше візьміть свинину, очистіть від сухожиль та великих шматків жиру. Чебрець добре промийте, підсушіть та очистіть листя від стебел. Перемішайте листочки з гірчицею та дайте трошки постояти. Філе свинини приправимо сіллю й перцем, та добре намастимо гірчичною сумішшю.
-
На сковороді розігрійте вершкове масло з олією. Обсмажуйте шматочки свинини на середньому вогні протягом приблизно 15–18 хвилин. Тривалість залежатиме від товщини м’яса. Після цього дайте охолонути
-
Тим часом дістаньте кільця ананасу та наріжте невеликими шматочками. Перець промийте, почистіть від зайвого та дрібнесенько наріжте. Додайте сік лимону, мед та змішайте з ананасними шматочками.
-
Наріжте сир з блакитною пліснявою Бергадер Еделпілц великими кубиками.
-
Філе свинини також нарізати кубиками для майбутнього шашлику.
-
Фінальний крок — нанизуємо на кожну шпажку шматочок мяса, кубик ананасу та сиру. От і все! Залишається лише прикрасити та подати.
ПОРАДА: Якщо вам сподобалась ідея подачі — спробуйте замість свинини кроляче м’ясо, або філе індички. Вони ніжніші та готуються набато швидше.
У РЕЦЕПТІ ВИКОРИСТОВУВАЛИ:

Сир Бергадер Еделпілц 50%, ТМ Бергадер, 100г
М’який сир із блакитною пліснявою.
Молоко: коров’яче пастеризоване.
Скоринка: поверхня сиру сіруватого кольору з темно-зеленим відтінком.
Текстура сирного тіста: крихка, пухка, злегка волога, біло-жовтого кольору.
Аромат: пікантний, насичений, дещо гострий.
Смак: інтенсивно-солоний, досить пряний, завдяки пліснявим культурам.