Легкий у приготуванні та надзвичайно корисний салат зі шпинату з козячим сиром та горіхами – must have цього літа.
Приготування напрочуд легке, займає 5 хвилин, а смак страви запам’ятається надовго. Поєднання хрусткої зелені зі свіжим сиром робить цю страву бажаною для всіх.
ІНГРЕДІЄНТИ
на дві персони
Для салату:
- свіжий козячий сир ТМ Bettine ……………………………………………..……..… 80 г
- листя шпинату шпинату ………………………………………………………….… 200 г
- волоські горіхи ………………………………………………………………………..…… 40 г (4-5 горіхів)
- ягоди чорниці для декору
Для соусу:
- білий винний оцет ……………………………………………………………………… 1 ст.л.
- дижонская гірчиця ……………………………………………………………………… 1 ст.л.
- мед …………………………………………………………………………………………….…… 2 ст.л.
- мелений чорний чи білий перець ………………………………………………. 1 ч.л.
- сіль ………………………………………………………………………………………………… 1/4 ч. л.
- оливкова олія ……………………………………………………………………………… 3 ст. л.
ПРИГОТУВАННЯ
-
Промити листя шпинату, викласти у тарілку чи салатник. Покласти на пательню волоські горіхи та швидко обсмажити.
- Заправка
Налити у чашку оливкову олію, додати всі інгредієнти та ретельно змішати.
-
На шпинат викласти підсмажені волоські горіхи, ягоди чорниці. Додати козячий сир (нарізати чи подрібнити руками на грудки).
ProCheese бажає вам смачних творчих експериментів!
У РЕЦЕПТІ ВИКОРИСТОВУВАЛИ:

Сир козячий 50%, ТМ Беттіне, 125г
Свіжий козячий сир.
Молоко: козяче.
Скоринка: відсутня.
Текстура сирного тіста: біла, крихка, в міру спресована та дещо волога.
Аромат: невиразний аромат козячого молока з цитрусовими нотками.
Смак: дуже ніжний та соковитий з присмаком легкої лимонної кислинки.