Як і обіцяла, ділюсь з вами рецептом камамберу з артишоками.
Готуємо вечерю на двох. Чому б не створити романтичну атмосферу і не насолодитись продуктами-афродизіаками? А тут їх буде цілих два — сир і артишок!
Інгредієнти:
- артишоки (квіти) — 1-2 шт;
- баклажан — 1шт;
- сир камамбер, ТМ Альпенхайн — 2 шт;
- сіль, перець, розмарин – за смаком;
- журавлиний соус – за смаком;
- вершкове масло.
Для приготування вам знадобиться пательня-гриль, трохи вершкового масла і каструлька з водою, щоб відварити їстівну серцевину артишока.
- Найважче в цьому рецепті — це чищення квітки артишока. Краще обирати не відкрившийся бутон, його і чистити легше, і серцевина буде більшою. Проте у мене квіти, тому, перш за все, потрібно видалити всю волосяну частину. Повірте, фіолетових волосків буде дуже-дуже багато, тому слід запастись терпінням!
- Далі необхідно відстригти сухі пелюстки з бутона, якщо такі є, і опустити очищену серцевину в киплячу воду на 5хвилин.
- Тим часом на гарячу пательню-гриль викладаємо нарізаний кільцями баклажан, обсмажуємо його з обох сторін. Коли на баклажанах з’являться апетитні смужки від гриля, можемо знімати їх з вогню.
- Приварений артишок дістаємо із гарячої води і легко відділяємо зайві тверді листочки. Кладемо на гриль серцевину артишока на пару секунд, щоб також додати йому апетитного вигляду.
- На завершальному етапі на пательню викладаємо голівки камамберу і також обсмажуємо з обох сторін. Як тільки побачите, що сир потроху надувається, відразу знімайте з вогню і викладайте на тарілку! Зверху сир можете полили журавлиним соусом.





Романтичного всім настою❣️