28 лютого у світі святкують День суфле! Напевно, мало кому відомо про існування такого дня або будь-якого іншого, повязаного зі стравами. Проте я тут, щоби для вас розкривати ці свята й надихати на створення прекрасного.
Моє суфле, звичайно, що із сиром, куди ж без нього!
Тож, для приготування суфле, вам знадобиться:
- тертий сир Парміджано Реджано — 100 г;
- молоко — 250 мл;
- яйця — 5 шт (відділити білки від жовтків);
- вершкове масло — 150 г;
- борошно — 100 г;
- мускатний горіх — 1\2 чайної ложки;
- сіль та перець — за смаком.
Також вам знадобляться міксер і вінчик, формочки для суфле.
Приготування:
- В каструльці із подвійним дном розтопити масло. Поступово додавати борошно, постійно помішуючи.
- Додаємо молоко, постійно помішуючи вінчиком, щоб воно не пригоріло.
- Додаємо тертий сир Парміджано Реджано та жовтки, добре вимішуємо. Суміш має бути теплою, але не гарячею!
- Окремо збиваємо білки міксером до утворення гострих піків. У них додаємо суміш та добре вимішуємо, солимо та перчимо.
- Готову суміш з білками розкладаємо у форми, заздалегіть змащені маслом.Випікаємо в розігрітій духовці 25–30 хвилин при температурі 200 градусів.
Готове суфле подаємо на тарілці разом з овочами та салатом. Не забуваємо все притрусити тертим сиром.
Неймовірно смачне і красиве свято виходить, чи не так? )