Ньокі — італійська страва, що дещо схожа на наші галушки. Проте, все ж є відмінності у приготуванні.
Оскільки ньокі самі по собі не мають яскраво вираженого смаку, то їх потрібно з чимось таким смачненьким поєднати. І сир нам у цьому допоможе!
Інгредієнти:
- Картопляне пюре — 300 г
- Борошно — 100 г
- Сир Фіоре Сардо або Пекоріно Романо — 100 г
- Відварений буряк — 1–2 шт
- Оливкова олія
- Сіль та перець
Приготування:
- Змішати пюре та борошно, щоб утворилася однорідна маса.
- Отримане тісто розкатати, сформувати невеликі тоненькі ковбаски та розрізати за допомогою виделки .
- Сформовані ньокі кинути в підсолений окріп на декілька хвилин.
- Із відвареного буряка робимо пюре за допомогою блендера, додаємо оливкову олію та спеції за смаком.
- Готову страву подаємо з отриманим мусом та посипаємо тертим сиром Фіоре Сардо чи Пекоріно Романо.

Смачного! Відкривайте світ через сир 🙂