Зовсім трішки залишилось часу до травневих свят. Та вже почався сезон виїздів на дачу або ж просто на природу. На свіжому повітрі завжди хочеться щось «похрумкати», тому міні-пончики з сиром Парміджано Реджано з ковтком прохолодного пива стануть вам у нагоді.

Вам знадобиться:

  • твердий сир тертий (наприклад, сир Парміджано Реджано) — 100г;
  • відварена картопля — 4шт;
  • борошно — 200г;
  • яйце — 1шт;
  • молоко — 1 стакан (приблизно 200г);
  • дріжджі — 5-7г;
  • цукор — 1 ч.л;
  • сіль — дрібка;
  • часник — 1 зубчик;
  • олія — 400мл;
  • зелень — за смаком;
  • сальса — для подачі.

Приготування:

  1. У теплому молоці розтворити цукор, дріжджі та сіль, залишити на 10 хвилин
  2. Зробити пюре із картоплі, додати туди яйце, борошно, влити стакан молока з дріжджами, пропустити часник через часникодавку та додати подрібнену зелень
  3. Замісити тісто, залишити на 1 годину, щоб воно зійшло
  4. Додати натертий сир Парміджано Реджано до тіста та ще раз його добре вимісити
  5. У каструлю налити 400 мл олії, поставити на вогонь
  6. Тісто покласти в кондитерський рукав або робити невеличкі кульки двома ложками (техніка ложка в ложку)
  7. Готові кульки викладаємо у киплячу олію.


Несолодкі пончики до пива будуть готові вже за декілька хвилин.
Бажаю вам гарного настрою❤️

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *