Зовсім трішки залишилось часу до травневих свят. Та вже почався сезон виїздів на дачу або ж просто на природу. На свіжому повітрі завжди хочеться щось «похрумкати», тому міні-пончики з сиром Парміджано Реджано з ковтком прохолодного пива стануть вам у нагоді.
Вам знадобиться:
- твердий сир тертий (наприклад, сир Парміджано Реджано) — 100г;
- відварена картопля — 4шт;
- борошно — 200г;
- яйце — 1шт;
- молоко — 1 стакан (приблизно 200г);
- дріжджі — 5-7г;
- цукор — 1 ч.л;
- сіль — дрібка;
- часник — 1 зубчик;
- олія — 400мл;
- зелень — за смаком;
- сальса — для подачі.
Приготування:
- У теплому молоці розтворити цукор, дріжджі та сіль, залишити на 10 хвилин
- Зробити пюре із картоплі, додати туди яйце, борошно, влити стакан молока з дріжджами, пропустити часник через часникодавку та додати подрібнену зелень
- Замісити тісто, залишити на 1 годину, щоб воно зійшло
- Додати натертий сир Парміджано Реджано до тіста та ще раз його добре вимісити
- У каструлю налити 400 мл олії, поставити на вогонь
- Тісто покласти в кондитерський рукав або робити невеличкі кульки двома ложками (техніка ложка в ложку)
- Готові кульки викладаємо у киплячу олію.


Несолодкі пончики до пива будуть готові вже за декілька хвилин.
Бажаю вам гарного настрою❤️