Так як у мене троє дітей, я просто не можу на вихідних не приготувати щось солоденьке. А оскільки ці два дні я буду навчати групу майбутніх сирознавців в ProCheeseAcademy, маю зовсім мало часу на приготування. Тому сьогодні на сніданок у нас кекс в шоколадній глазурі.
Інгредієнти:
- свіжий овечий сир Бребет — 200 г;
- борошно — 200 г;
- яйця — 3 шт;
- рослинні кулінарні вершки — 80-100 г;
- цукор — 100 г;
- цедра апельсину — за смаком.
- шоколадна глазур, свіжа полуниця — для декору.
Приготування:
- Окремо збиваємо цукор з білками до утворення стійких піків.
- Окремо збиваємо рослинні вершки поки вони не збільшаться в об’ємі в 2 рази.
- Змішуємо разом свіжий сир, борошно та жовтки.
- До утвореної маси обережно вмішуємо вершки, а потім білки.
- Заповнюємо форму для випікання та відправляємо в духовку на 30 хвилин при температурі 185 градусів.
- Готову запіканку поливаємо шоколадною глазур’ю та прикрашаємо.




Потопаємо в словах вдячності за таку смакоту😊
P.S: Якщо любите смак з кислинкою, можна додати ананасовий сорбет. Або ж просто заморозити сік, а потім порізати його і викласти на запіканку.
-
Сир овечий Бребет 35%, ТМ Ріанс, 150г123.24 грн