Вічно можна дивитись на вогонь, воду і на те, як тягнуться сирні нитки моцарели. Останнім, до речі, можна ще й смачно перекусити.
Не потрібно вигадувати щось надто складне, щоб насолодитись. Тому пропоную сьогодні приготувати бомбочки із картопляного пюре з моцарелою.
Чітких пропорцій в цьому рецепті не буде, все можна замішувати на око. Отже, вам знадобиться:
- картопляне пюре;
- Моцарела (бажано обрати спеціальну для приготування піци — Піца Чіз);
- 1л масла (оливкового чи соняшникового);
- 1 велике яйце або 2 маленьких;
- борошно.
- Щоб приготувати тісто, до картопляного пюре додаємо яйце та борошно, щоб тісто стало еластичним (мені на 300 г пюре знадобилось близько 100 г борошна). Додайте сіль та перець за смаком.
- Цим часом можете вже розігрівати у каструлі 1 л масла.
- Тепер переходимо до формування кульок: відривайте невеликі шматочки тіста, вкладайте в середину моцареллу та сформуйте кульку.
- Готові кульки по черзі занурюйте у кипляче масло і обсмажуйте у фритюрі, поки скоринка не стане золотистою. Потім кульки слід вийняти і покласти на пергамент, щоб вони трішки підсохли.
- Подавати краще із улюбленою зеленню.
Насолоджуйтесь!

