Чудовий спосіб відсвяткувати Cheese Pizza Day — приготувати піцу з сирам Моцарела, Еделпілц, Чедарелла.
Інгредієнти: ⠀
- сир Моцарела 45%, ТМ Свіжі сири lel’ – 150 г;
- продукт сирний “Чедарелла” 45%, ТМ Свіжі сири lel’ – 150 г;
- сир Бергадер Еделпілц 50%, ТМ Бергадер – 100 г;
- борошно – 250 г;
- вода – 150 г;
- сухі дріжджі – 6 г;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- сіль – дрібка;
- цукор – дрібка;
- орегано – дрібка.
Приготування:
1. Просіюємо борошно, додаємо до нього сіль, цукор, дріжджі і перемішуємо.
2. Наливаємо у борошно теплу воду, масло, акуратно помішуючи, замішуємо тісто до однорідної маси.
3. Накриваємо вологою серветкою і даємо тісту полежати приблизно годину, щоб воно підійшло. Тісто має збільшитися в обсязі приблизно вдвічі.
4. Розділяємо тісто на 3 або 4 частини, залежно від кількості порцій, і кожну частину розкачуємо у тонке коло. Якщо тісто розкачати занадто тонко, не переживайте дріжджове тісто все одно ще підійде.
5. Далі в процесі приготування піци, покладаємо розкатане тісто на змащене маслом деко або сковороду, даємо йому трохи піднятися. 6. Зверху змащуємо тісто оливковою олією, посипаємо орегано та додаємо сир 7. Випікаємо 20-30 хв при температурі 200-250°С.
Смакуйте, поки тягнеться! 😋