Цього року Великдень буде дійсно особливим. Дзвони доведеться слухати через динаміки телевізорів або колонок, а вітати святкове сонячне проміння — виключно на балконі.
Проте кулінарні традиції світлого дня Воскресіння залишаються доступними на будь-якій кухні у кожній родині. Тож для незвичайного Великодня пропонуємо приготувати вам незвичайну паску, яка точно подарує святковий настрій вашим друзям чи близьким — одним словом, усім тим, хто залишився із вами пліч-о-пліч на самоізоляції.
Паска, в основі якої — не тісто, а ніжний сир Філадельфія, готується легко та швидко. Тож процес буде максимально приємним.
ІНГРЕДІЄНТИ
- крем-сиру Philadelphia Original……………………………………… 500 г.
- вершків …………………………………………………………………………… 200 мл
- пісочного печива ………………………………………………,…………… 100 г.
- цукрової пудри ……………………………………………..………………… 100 г.
- вершкового масла …………………………………………………………… 50 г.
- желатину ………………………………………………………………………… 10 г.
- ванільного цукру ……………………………..……………………………… 1 ст. ложка
- лимонної цедри …………………………………………………………… 1 ст. ложка
ПРИГОТУВАННЯ
45 хвилин + час на охолодження
-
Для початку приготуємо “фундамент” нашої незвичайної сирної паски. Подрібнюємо печиво до стану великих крихт. Для цього можна скористатися будь-яким зручним для вас кухонним “інструментом” — виделкою, качалкою, блендером.
-
Змішуємо подрібнене печиво з підігрітим вершковим маслом і перекладаємо готову масу у формочку для паски.
-
Важливо “вдавити” печиво у формочку чимось важким — склянкою або чашкою, наприклад. Ставимо наш “фундамент” у холодильник ставати цупкішим.
-
Для приготування самої паски для початку в окремому посуді на невеликому вогні підігріваємо вершки.
-
Додаємо ванільний цукор та желатин — перемішуємо, поки все не розчиниться.
-
Після усіх цих процедур залишаємо наші вершки охолоджуватися.
-
В окремій тарілці змішуємо до однорідної маси крем-сир (кімнатної температури), лимонну цедру та цукрову пудру.
-
Через ситце, аби уникнути небажаних крупинок, додаємо до сиру вершки з желатином. Змішуємо усе до однорідної маси.
-
Перекладаємо утворену основу поверх “фундаменту” та відправляємо у холодильник на 3-4 години.
-
Прикрашаємо нашу паску за смаком та подаємо на святковий стіл.
ПОРАДА: знамениту “шапочку” з глазурі можна замінити розтопленим шоколадом або карамеллю, а зверху прикрасити горіхами, поп-корном або кольоровими цукерками.
В рецепті використовували:

Сир Філадельфія, ТМ Філадельфія, 175г
Свіжий крем сир.
Молоко: коров’яче.
Скоринка: відсутня.
Текстура сирного тіста: однорідна, кремоподібна, білого кольору.
Аромат: нейтральний.
Смак: вершково-молочний.