Італійські сири від початку виробництва вживали з напоями. До речі, не завжди йшлося про алкоголь. Зараз є чимало поєднань, але ми підготували для вас три найкращих для літа — освіжаючих, надихаючих і смачних.

Отже, для створення атмосфери свята знадобиться італійський сир і напій. Оберіть своє поєднання та смакуйте із задоволенням!

ПЕКОРІНО DOP* І АПЕРОЛЬ ШПРИЦ

Солонуватий сир з овечого молока — чудова пара для неповторного смаку коктейлю, що має цитрусові нотки. Пекоріно Романо з вершковим присмаком потрібно нарізати спеціальним ножем на шматочки (наколоти, адже структура цього сиру тверда й крихка).

Тепер приготуйте коктейль:

  1. Наповніть келихи для вина льодом на третину.
  2. Налийте в кожний 100 мл Просеко та Аперолю.
  3. Додайте Швепс і розмішайте все коктейльною ложкою.
  4. Прикрасьте апельсиновою скибочкою.

ЦIКАВО: * Cистема DOP (Denominazione di Origine Protetta) визнана більш суворою, адже містить у собі вимоги до технології та властивостей продукту. Ці вимоги запроваджує спеціально створена організація – Консорціум, яка в подальшому контролює кожну партію. Під кожен сир, що має знак DOP є свій Консорціум.

ПАРМІДЖАНО РЕДЖАНО DOP І ЧЕРВОНЕ

Витриманий Парміджано Реджано має насичений смак, а разом із червоним вином він розкривається по-новому. Приготуйте необхідну кількість сиру (на двох чи більше осіб) та дошку, на якій його подаватимете. Червоне сухе вино потрібно охолодити, але не дуже сильно. Найкращий варіант — покласти його у винний холодильник, де є програма «червоне вино». Проте і без неї можна покласти вино у холодильник на 15 хвилин — цього буде достатньо, аби напій достатньо розкрився. За бажанням додайте до пари свіжі яблука, персики, інжир, ківі, волоські горіхи та виноград.

ЦIКАВО: Парміджано Реджано з найбільшою витримкою (36 місяців) не рекомендують подавати з жодним напоєм, адже він має дуже виражений смак. Такий сир краще використовувати у приготуванні страв.

ГРАНА ПАДАНО DOP І ЖУРАВЛИНОВИЙ МОРС

Грана Падано чудово поєднується з ігристим солодким вином. Але… спробуйте цей витриманий сир із морсом, який вирізняється кисло-солодким освіжаючим смаком — і ви відкриєте для себе нову пару. Сир має вершковий смак, він солонуватий, із горіховими нотками. Оберіть тарілку для подачі та накришіть сир на невеличкі грудочки. А ось морс треба зварити заздалегідь, аби він устиг охолодитись:

  1. Журавлину (150 г) переберіть, промийте, перекладіть у каструлю. Тепер потрібно розім’яти ягоди дерев’яною товкушкою. Розім’яті ягоди покладіть у марлю, аби віджати сік (у склянку) і відставте його вбік.
  2. Віджимки від ягід покладіть назад до каструлі, залийте водою (600 мл), доведіть до кипіння. Тепер ягідний відвар потрібно знову процідити, а потім додати 90 г цукру.
  3. Останній крок — охолодіть солодкий відвар і влийте в нього свіжий сік із журавлини (можна охолодити його за час приготування).

ПОРАДА: кількість цукру в морсі можна трохи зменшити або збільшити — на ваш смак. До такої пари смакують горіхи, груші, ківі, виноград і каштановий мед.

В рецепті використовували:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *