“Сир царів і пап” – саме так колись називали Рокфор. Справжній сир сорту Рокфор може виготовлятися тільки в історичній провінції Руерг на півдні Франції. Зовні сир Рокфор вкритий білою, трохи вологою скоринкою. Текстура сирного тіста волога та дещо масляниста з блакитною пліснявою. Справжній Рокфор багатий на вершковий і гострий смак з вираженим солонуватим присмаком.

Ми підготували для вас особливий вишуканий рецепт із цим сиром.

КРЕМ-СУП З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ З СИРОМ РОКФОР

Інгредієнти для чотирьох порцій:

  • сир Рокфор 52%, ТМ Ентремонтонт – 250 г;
  • броколі – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 50 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • масло вершкове – 20 г;
  • вода – 500 мл Картопля – 120 г;
  • стебло салери – 50 г;
  • вершки 30% – 250 г;
  • мускатний горіх – 1г.

Приготування:

  1. Розберіть цвітну капусту та броколі на суцвіття. Змішайте цибулю, часник та одну столову ложку соняшникової олії у великій каструлі. Готуйте, помішуючи, доки цибуля не буде м’яка.
  2. Додайте воду, картоплю, салеру, броколі та цвітну капусту.
  3. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть протягом 10-15 хв, доки картопля не буде м’яка.
  4. Проблендеріть суп до однорідної маси.
  5. Поставте на плиту та додати мускатний горіх, вершки та сир Рокфор.
  6. Розлийте у тарілки та посипати (за бажанням) ще сиром Рокфор. Смачного!

Цікавий факт: щорічно у Франції виготовляється близько трьох мільйонів голів цього сиру,

загальна маса яких складає близько 19 000 тонн!

https://www.youtube.com/watch?v=NrofnarLqjs

В рецепті використовували:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *