“Сир царів і пап” – саме так колись називали Рокфор. Справжній сир сорту Рокфор може виготовлятися тільки в історичній провінції Руерг на півдні Франції. Зовні сир Рокфор вкритий білою, трохи вологою скоринкою. Текстура сирного тіста волога та дещо масляниста з блакитною пліснявою. Справжній Рокфор багатий на вершковий і гострий смак з вираженим солонуватим присмаком.
Ми підготували для вас особливий вишуканий рецепт із цим сиром.
КРЕМ-СУП З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ З СИРОМ РОКФОР
Інгредієнти для чотирьох порцій:
- сир Рокфор 52%, ТМ Ентремонтонт – 250 г;
- броколі – 250 г;
- цибуля ріпчаста – 50 г;
- часник – 1 зубчик;
- масло вершкове – 20 г;
- вода – 500 мл Картопля – 120 г;
- стебло салери – 50 г;
- вершки 30% – 250 г;
- мускатний горіх – 1г.
Приготування:
- Розберіть цвітну капусту та броколі на суцвіття. Змішайте цибулю, часник та одну столову ложку соняшникової олії у великій каструлі. Готуйте, помішуючи, доки цибуля не буде м’яка.
- Додайте воду, картоплю, салеру, броколі та цвітну капусту.
- Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть протягом 10-15 хв, доки картопля не буде м’яка.
- Проблендеріть суп до однорідної маси.
- Поставте на плиту та додати мускатний горіх, вершки та сир Рокфор.
- Розлийте у тарілки та посипати (за бажанням) ще сиром Рокфор. Смачного!
Цікавий факт: щорічно у Франції виготовляється близько трьох мільйонів голів цього сиру,
загальна маса яких складає близько 19 000 тонн!
В рецепті використовували:
-
Сир Рокфор 52%, ТМ Ентремонт, 100г171.06 грн