Для любителів пряних та пікантних поєднань ми приготували свою версію тальятелле. На випадок, коли набридають одноманітні інгредієнти, і хочеться розбурхати свої смакові рецептори новизною.

Родзиночкою рецепту став сирний соус з німецького блакитного сиру — Бергадер Еделпілц. Впевнені, що приготувавши один раз, ви почнете експериментувати з такими універсальними заправками. Бо сирні соуси прекрасні тим, що поєднуються із багатьма стравами, і кожну доповнюють особливим відтінком. Почнемо!

ІНГРЕДІЄНТИ

на 2-3 персони

  • фенхель …………………………………………………………………………… 1 головка
  • червоний перець ……………………………………………………………. 1 шт
  • тальятелле ……………………………………………………………………… 400 г
  • лимон ……………………………………………………………………………… 1 шт
  • сир з блакитною пліснявою Бергадер Еделпілц ……………… 200 г
  • волоський горіх ……………………………………………………………… 30 г
  • вершкове масло ……………………………………………………………… 2 ст. л.
  • вершки …………………………………………………………………………… 3 ст. л.
  • сіль, перець ……………………………………………………………………. за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

30 хвилин

  1. Почнемо приготування з овочей. Спочатку необхідно промити фенхель, обрізати від зелених стебел та нарізати смужками. Перець промити, розрізати навпіл і очистити серединку від зайвого. Кожну з половинок поділити навпіл, і нарізати смужками.

  2. Довести до кипіння у великій каструлі близько 200 мл підсоленої води. Відправити в окріп фенхель і варити протягом хвилини. Туди ж додати смужки перцю і продовжувати готувати ще півтори хвилини. Залиште близько половину склянки овочевого бульйону, а решту злийте. Готові овочі висипте в друшляк, обережно промийте холодною водою і процідіть.

  3. У великій каструлі закип’ятіть воду, посоліть та насипте тальятелле. Найкраще їх готувати до стану аль-денте.

  4. Тепер починається найароматніша частина процессу. Візьміть лимон, добре промийте у гарячій воді та насухо протріть. Зніміть шкірку та наріжте її тоненькими смужками.

  5. Готуємо сирний соус. Для цього у каструльці з товстим дном треба розтопити вершкове масло, додати відварені овочі та нарізаний кубиками Бергадер Еделпілц. Туди ж висипати подрібнені волоські горіхи та залити овочевим бульйоном. Обережно перемішуємо лопаткою та даємо сиру розтанути на маленькому вогні. На довершення додати вершки і лимонну цедру, приправити перцем і сіллю за смаком.

  6. Залийте тальятелле пахучою суміщщю та добре перемішайте. Прикрасити готову страву можна шматочками сиру Бергадер Еделпілц, волоськими горіхами та зеленню

ПОРАДА: Замість тальятелле можна взяти яловичу вирізку, нарізати соломкою, пасерувати в суміші вершкового масла і олії, а потім змішати з сирним соусом. Подавати таку смакоту можна з картопляним пюре.

У РЕЦЕПТІ ВИКОРИСТОВУВАЛИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *