Рецепти Оксани Чернової: Картопляна запіканка із Фондю

Гадаю, що в багатьох була ситуація, коли з вечора залишилась їжа, але й на другий раз не вистачить, і викинути шкода, а це ж праця, та й кошти. І тут на допомогу прийде всього лише один інгредієнт, який можна купити в супермаркеті — пакетик із готовим Фондю.

Чому я зупинилась саме на ньому? Бо вже неодноразово чула, що деяким людям Фондю не подобається через його кислуватий аромат вина і відповідно присмак.
Так ось, я пропоную вам використовувати Фондю, як інгредієнт картопляної запіканки із сосисками. Повірте, ваш негатив щодо Фондю зникне безслідно, і какелон купувати поки не прийдеться.


Отже, для приготування картопляної запіканки вам знадобиться:

Також можна ще взяти додатково будь-який сир за вашимвподобанням (у мене був французький Томмe de Montagne)

Приготування:

  1. Беремо скляну форму для випікання, на дно викладаємо картопляне пюре змішане разом із яйцями.
  2. Другим шаром викладаємо «фарш» із сосисок. Для цього просто мелемо сосиски за допомогою блендера.
  3. Третій шар: дістаємо суміш для Фондю, розкришуємо його поверх фаршу із сосисок, посипаємо мілко подрібленою петрушкою і зверху натираємо ваш улюблений сир. Мій вибір — напівтвердий Tomme de Montagne, який у поєднанні з картоплею перетворюється в страву, від якої й за вуха не відтягнеш)
  4. Ставимо в духовку на 25 хвилин за температури 180 градусів. А за цей час ви встигнете прийняти душ і вже розслабленим насолодитися поживною, смачною, а головне, простою вечерею!

І пам’ятайте — сиру багато не буває.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *