Вічно можна дивитись на вогонь, воду і на те, як тягнуться сирні нитки моцарели. Останнім, до речі, можна ще й смачно перекусити.

Не потрібно вигадувати щось надто складне, щоб насолодитись. Тому пропоную сьогодні приготувати бомбочки із картопляного пюре з моцарелою.

Чітких пропорцій в цьому рецепті не буде, все можна замішувати на око. Отже, вам знадобиться:

  • картопляне пюре;
  • Моцарела (бажано обрати спеціальну для приготування піци — Піца Чіз);
  • 1л масла (оливкового чи соняшникового);
  • 1 велике яйце або 2 маленьких;
  • борошно.
  1. Щоб приготувати тісто, до картопляного пюре додаємо яйце та борошно, щоб тісто стало еластичним (мені на 300 г пюре знадобилось близько 100 г борошна). Додайте сіль та перець за смаком.
  2. Цим часом можете вже розігрівати у каструлі 1 л масла.
  3. Тепер переходимо до формування кульок: відривайте невеликі шматочки тіста, вкладайте в середину моцареллу та сформуйте кульку.
  4. Готові кульки по черзі занурюйте у кипляче масло і обсмажуйте у фритюрі, поки скоринка не стане золотистою. Потім кульки слід вийняти і покласти на пергамент, щоб вони трішки підсохли.
  5. Подавати краще із улюбленою зеленню.

Насолоджуйтесь!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *