Ми підготували для вас дуже ніжний рецепт із справжнім листковим тістом!
Спершу знайомимось із начинкою, а саме із сиром Кана де Кабра! Іспанський сир з козячого молока, родом з Мурсії. Він має м’який вершковий смак. Гострі цитрусові ноти поєднуються з натяком на аромат лісових грибів.
КОНВЕРТИКИ ІЗ СИРОМ КАНА ДЕ КАБРА
Інгредієнти для тіста:
- вершкове масло – 250 г;
- борошно – 300 г;
- вода – 150 г;
- сіль – 10 г;
- цукор – дрібка.
Для начинки:
- сир козячий свіжий Кана де Кабра 45% – 300 г.
Приготування:
1. Просіваємо борошно
2. У ємності з’єднуємо сіль і вершкове масло (50 г), додаємо воду. Решту масла поміщаємо в холодильник, щоб воно було холодним
3. Нагріваємо суміш на невеликому вогні, щоб масло розтопилось. Суміш не повинна бути сильно гарячою
4. З’єднуємо розтоплене масло з борошном
5. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру
6. Охолоджене тісто викладаємо на присипану борошном робочу поверхню, робимо зверху хрестоподібний надріз, розкриваємо його і розгортаємо в прямокутний пласт
7. Викладаємо на середину пласта охолоджене вершкове масло (50 г) і складаємо тісто конвертиком
8. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт
9. Складаємо тісто конвертиком і знову розкачуємо
10. Повторюємо цю процедуру мінімум 4 рази. Потім тісто складаємо ковертиком і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру. Це необхідно, щоб вершкове масло охололо і з тістом можна було працювати далі
11. Щоб масло не проривало тісто, потрібно швидко і акуратно складати шари. Тісто можна охолоджувати не в морозильній камері, а в холодильнику, але тоді час охолодження збільшується до двох годин
12. Охолоджене тісто розкачуємо в прямокутний пласт, на середину викладаємо порцію охолодженого масла (50 г) і повторюємо весь процес заново. Всього робимо 4 таких етапи
13. Далі з тіста формуємо конвертики та додаємо сир. Викладаємо на пергамент, та відправляємо у духовку.
14. Випікаємо 15-20 хв до рум’яності.
Нехай смакує!