Ми підготували для вас дуже ніжний рецепт із справжнім листковим тістом! 

Спершу знайомимось із начинкою, а саме із сиром Кана де Кабра! Іспанський сир з козячого молока, родом з Мурсії. Він має м’який вершковий смак. Гострі цитрусові ноти поєднуються з натяком на аромат лісових грибів.

КОНВЕРТИКИ ІЗ СИРОМ КАНА ДЕ КАБРА

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло – 250 г;
  • борошно – 300 г;
  • вода – 150 г;
  • сіль – 10 г;
  • цукор – дрібка.

Для начинки:

Приготування:

1. Просіваємо борошно

2. У ємності з’єднуємо сіль і вершкове масло (50 г), додаємо воду. Решту масла поміщаємо в холодильник, щоб воно було холодним

3. Нагріваємо суміш на невеликому вогні, щоб масло розтопилось. Суміш не повинна бути сильно гарячою

4. З’єднуємо розтоплене масло з борошном

5. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру

6. Охолоджене тісто викладаємо на присипану борошном робочу поверхню, робимо зверху хрестоподібний надріз, розкриваємо його і розгортаємо в прямокутний пласт

7. Викладаємо на середину пласта охолоджене вершкове масло (50 г) і складаємо тісто конвертиком

8. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт

9. Складаємо тісто конвертиком і знову розкачуємо

10. Повторюємо цю процедуру мінімум 4 рази. Потім тісто складаємо ковертиком і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру. Це необхідно, щоб вершкове масло охололо і з тістом можна було працювати далі

11. Щоб масло не проривало тісто, потрібно швидко і акуратно складати шари. Тісто можна охолоджувати не в морозильній камері, а в холодильнику, але тоді час охолодження збільшується до двох годин

12. Охолоджене тісто розкачуємо в прямокутний пласт, на середину викладаємо порцію охолодженого масла (50 г) і повторюємо весь процес заново. Всього робимо 4 таких етапи

13. Далі з тіста формуємо конвертики та додаємо сир. Викладаємо на пергамент, та відправляємо у духовку.

14. Випікаємо 15-20 хв до рум’яності.

Нехай смакує!

https://youtu.be/e-Kuy3gHM94

В рецепті використовували:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *