Цей торт із козячим сиром Bettine причарує вас яскравим літнім смаком та неймовірною красою. Він ідеально пасує до святкування Міжнародного Дня торту.
Але… насправді вам не потрібна причина, щоб поласувати цією смакотою. Пів години на приготування та 2–4 години в холодильнику — і ви зможете здивувати гостей, пригостивши таким чізкейком. Прикрасьте десерт улюбленими ягодами та мерщій несіть до столу!
ІНГРЕДІЄНТИ
на 5-6 персон
- козячий сир Bettine кімнатної температури ……………..…… 500 г;
- білий шоколад …………………………………………………..…………… 450 г;
- збиті вершки …………………………………………………………….…… 400 мл;
- печиво …………………………………………………………………………… 300 г;
- вершкове масло ……………………………………………………..……… 100 г;
- лимон …………………………………………………….……………………… 1 шт;
- листя м’яти, полуниця, малина, чорниця …….……………… для декору.
ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин + і мінімум 2 години на охолодження
-
Розтопити білий шоколад на водяній бані (поламати на дрібні шматочки). Відставити.
-
Тим часом розтопити вершкове масло та влити його в подрібнене печиво (його можна покласти в чашу блендера або ж розкатати скалкою).
-
У роз’ємну форму покласти папір для випікання, а потім суміш печива з маслом — це буде основа нашого торту. Тепер потрібно охолодити її, поставивши в холодильник на 30 хвилин.
-
Охолоджений білий шоколад міксером перемішуємо з козячим сиром. Також у цю суміш додаємо сік із нашого лимону.
-
Черга дійшла до вершків: їх потрібно збити до так званих м’яких піків і поступово додати до сирної суміші.
-
Виймаємо основу з холодильника, рівномірно розкладаємо сирно-вершкову масу. Знову ставимо в холодильник.
-
Прикрашати торт ягодами та листочкам м’яти потрібно лише тоді, коли все добре застигне (приблизно 2 години).
ПОРАДА: краще такий торт готувати заздалегідь, напередодні того дня, коли ви плануєте подавати його на стіл.
ЦІКАВО: Уперше цей день відсвяткували у 2009 році, організатором виступив «Міланський клуб» Королівства любові. А вже у 2011-му цей день став міжнародним. Для кондитерів створили окремий сайт, де вони викладали світлини своїх солодких шедеврів. Тепер святкування щорічні, тож у різних країнах проводять цікаві та обов’язково веселі заходи, присвячені тортам. Найактивніші учасники свята цього дня планують візити до друзів, а як привітання несуть торти власного виробництва.
ProCheese бажає вам смачних творчих експериментів!
В рецепті використовували:
-
Сир козячий 50%, ТМ Беттіне, 125г124.62 грн